Wie ben ik?

Over mij / Visie

Mijn nieuwsgierigheid naar bomen en bos, je zou het misschien een uit de hand gelopen passie kunnen noemen.
Mijn naam is Walter Donker. Al heel jong kwam ik vaak in het bos, omdat ik in die tijd bij de scouting zat en we vaak kampeerden in de vrije natuur. Ik denk dat daar de voorliefde voor de natuur is ontstaan.

Beroepsmatig ben ik een andere richting opgegaan. Ik ben een studie aan de Kunstacademie van Kampen gaan volgen en afgestudeerd als illustrator.
Daarna heb ik zo’n 35 jaar mijn eigen vormgeversbureau gehad, veel jeugdboeken geïllustreerd en educatief en grafisch werk gemaakt voor uitgeverijen en kranten.
Het werk werd echter steeds meer computergerelateerd en ik merkte aan mezelf dat dit me tegen begon te staan. Ik miste het buiten zijn.
Ik heb daarom besloten een nieuwe weg in te slaan en een nieuw vak te leren. De oude liefde kwam weer om de hoek kijken. Ik heb mij omgeschoold bij IPC Groene Ruimte in Schaarsbergen en opleidingscentrum PC Bomen in Apeldoorn. Daarnaast heb ik meerdere aanvullende externe cursussen gevolgd en ben ik uiteindelijk in de bomenwereld gaan werken als boomveiligheidsadviseur.

Vanuit mijn bedrijf Boombeeld (www.boombeeld.nl) heb ik daarna vele jaren voor gemeentelijke instanties en boomverzorgingsbedrijven gewerkt.

In deze periode werd ik steeds meer gegrepen door de ecologie, de wetenschap van de totale samenhang tussen alle organismen, en dan specifiek het ecosysteem bos. Ik lees inmiddels alles wat los en vast zit en via contacten met wetenschappers van de WUR blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Niet alleen de passie voor bomen heeft mij doen besluiten om 'Het Onzichtbare Bos' op te zetten. Ik vind het ook enorm van belang dat er meer bewustzijn komt over de essentie en de waarde van bomen en hun ecosysteem.

Ik ben er van overtuigd dat meer kennis over dit onderwerp leidt tot het nemen van betere beslissingen, zowel door particulieren als door overheden.

Walter Donker
Bosambassadeur

Basis gallerie hoog 600x800 31
Basis gallerie hoog 600x800 49
Basis gallerie hoog 600x800 56
Basis gallerie hoog 600x800 42
Basis gallerie hoog 600x800 35
Basis gallerie hoog 600x800 29
Basis gallerie hoog 600x800 623
Basis gallerie hoog 600x800 45
Basis gallerie hoog 600x800 10
Basis gallerie hoog 600x800 5
Basis gallerie hoog 600x800 53